Last Updated:

طرح جدید ترخیص موتورسیکلت های توقیفی در سال 99 +مدارک لازم

فرمون

عمده دلایل توقیف موتورسیکلت ها در ۳۲ استان کشور به دلایل ارتکاب تخلفات راهنمایی، انتظامی و با دستور قضایی بوده است که در مجموع تعداد این موتورسیکلت ها به بیش از ۸۷۳ هزار دستگاه می رسد.

۸ مورد از تخلفات موجب توقیف موتورسیکت می شوند که عبارتند از حرکت در جهت مخالف در خیابان‌ها، حرکت در خطوط ویژه، حرکت در پیاده‌روها، عبور از چراغ قرمز، همراه نداشتن مدارک، نداشتن پلاک، مخدوش بودن پلاک و حرکت‌های نمایشی مانند تک‌چرخ و ...

پنج تخلف دیگر هم وجود دارد که اگر موتورسیکلت‌سواری به آن تخلفات مرتکب شود، اعمال قانون می‌شود ولی به پارکینگ منتقل نمی‌شود. این پنج تخلف عبارتند از پوشاندن پلاک با قفل، پوشاندن پلاک با طَلق، حمل بارهای نامتعارف، عدم استفاده از کلاه ایمنی استاندارد و ایستادن روی خط عابر پیاده.

مدت زمان اجرای طرح ترخیض موتورسیکلتهای توقیفی

با توجه به تعداد بالای موتورهای توقیفی، پلیس تصمیم گرفت که برای جلوگیری از انباشت این موتورسیکلت ها در پارکینگ های پلیس راهور تسهیلاتی را برای ترخیص آنها پیش بینی کند که این تسهیلات از امروز 18 آبان آغاز شده و تا ۱۷ دی ماه ادامه خواهد داشت. این طرح شامل موتورسیکلت‌های با حجم بالای ۲۵۰ سی سی نمی‌شود.

با تدبیر فرمانده ناجا و تاکید ایشان در این شرایط اقتصادی تسهیلاتی ارائه شده است که بر این اساس تمامی موتورسیکلت ها به شرط آنکه دارای دستور قضایی نباشند می توانند از پارکینگ ها ترخیص شوند.

موتورسیکلت های رسوبی شامل موتورسیکلت هایی است که از سال ۹۰ تا پایان سال ۹۸ توقیف شده و همچنان در پارکینگ ها هستند . مالکان یا متصرفان این موتورسیکلت ها یعنی کسانی که مالک موتورسیکلت نبوده اما به شکل قانونی در حال استفاده از موتورسیکلت ها بوده اند برای ترخیص این موتورسیکلت ها باید به دفاتر پلیس+۱۰ که بیش از ۱۱۰۰ دفتر در سراسر کشور است مراجعه کنند و مدارکی که از آنان خواسته شده را برای ترخیص ارائه دهند.

پس از ارائه مدارک و راستی آزمایی، اقدامات برای ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ ها آغاز خواهد شد. ترخیص موتورسیکلت ها با نرخ های مصوب سال ۹۴ برابر مصوبه ای که هیات وزیران برای قیمت هر شبانه روز توقیف وسایل نقلیه در پارکینگ لحاظ کرده بود انجام می شود. بر این اساس بیشترین میزان به ازای هر شبانه روز توقیف مربوط به تهران با بهای ۷۲۰ تومان و کمترین آن با بهای روزانه ۱۸۰ تومان است. با این حساب هزینه هر سال پارکینگ موتورسیکلت توقیفی حداقل 66 هزار تومان و حداکثر مبلغ 263 هزار تومان است.

در صورت انتقال موتورسیکلت با وانت بار و ارائه تعهد عدم استفاده از موتورسیکلت می توان بدون نیاز به داشتن گواهینامه و بیمه شخص ثالث نیز موتورسیکت را ترخیص نمود.

در این طرح افرادی که  گواهی نامه رانندگی و بیمه نامه ندارند و یا موتورسیکلت بدون پلاک دارند و حتی اتباع هم می‌توانند نسبت به ترخیص اقدام کنند. موتورسیکلت هایی که خلافی نیز دارند نیز با تقسیط خلافی می توانند رفع توقیف  شوند.  با هماهنگی صورت گرفته با بیمه‌ها، جریمه تاخیر بیمه نامه‌ها هم بخشیده می شود. جهت مشاهده خلافی موتور کلیک کنید. 

بخشش دو برابری جریمه ها و امکان قسط بندی

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده جریمه دو برابری موتورسیکلت های توقیفی رسوبی یعنی جریمه دیرکرد بخشیده شده و مالکان یا متصرفان موتورسیکلت ها تنها باید اصل جریمه را پرداخت کنند.

با اقدامات انجام شده از سوی پلیس راهور افراد می توانند برای ترخیص موتورسیکلت ها از شیوه پرداخت اقساطی نیز استفاده کنند به شرط آنکه کل مبلغ جریمه را در طول یک سال تصفیه کنند.

ساعت کار پارکینگ ها و دفاتر پلیس+۱۰

ساعت کار دفاتر پلیس+۱۰ از ۱۴ به ۱۶ افزایش یافته و پارکینگ ها نیز ملزم هستند تا آخرین فرد مراجعه کننده در ساعات کاری را پذیرش کرده و به آنان ارائه خدمات کنند.

اگر طی دو ماه موتورسیکلت های رسوبی ترخیص نشوند این موتورها به منزله موتورهای بلاصاحب فروخته خواهد شد و طی شش ماه مبلغ آن قابل عودت به مالک خواهد بود و پس از آن به نفع بیت المال هزینه خواهد شد.

مدارک لازم برای ترخیص موتورسیکلت

مالکان ،نمایندگان قانونی  و متصرفان قانونی این موتور سیکلت‌ها با دردست داشتن مدارک لازم اعم از سند، کارت ملی ، و دیگر اسناد مربوط به موتورسیکلت خود می‌توانند با مراجعه به پلیس +۱۰ نسبت به ترخیص اقدام کنند.