Last Updated:

چراغ دی لایت در اتومبیل چیست؟

فرمون

همان طوری که از نام این چراغ مشخص است، دی لایت Daylight چراغی است که برای روشنایی در روز و برای مطلع کردن عابران پیاده و خودروهای دیگر استفاده می شود و بنا به آمار مانع بسیاری از تصادفات با عابران پیاده در مه و برف بوده است. اگر احیانا در خیابانهای شهر به ماشین های كه مجهز به این نوع چراغها هستند توجه كرده باشید حتما متوجه شدید كه چگونه توجه شما را به خود جلب می كنند و این همان چیزی است كه طراح های این نوع چراغها دنبالش هستند یعنی جلب توجه عابر پیاده و راننده های دیگر به خودروی در حال عبور و رعایت كردن مسائل ایمنی و فاصله با خودروی مورد نظر.

پس اگر این مدل چراغ های روشن را در نور روز دیده اید و توجه شما را جلب کرده و حتی فکر کرده اید که راننده برای جلب توجه آن را روشن کرده است باید بدانید که سازندگان آن به هدف خود رسیده اند. اما در این مقاله قصد داریم تا شما را با تاریخچه استفاده از دی لایت در جهان آشنا کنیم و ببینیم که چقدر در ایران کاربرد دارند. با ما همراه باشید.

دی لایت اولین بار کجا مورد استفاده قرار گرفت؟

برای اولین بار این چراغ‌ها در سال ۱۹۷۰ میلادی در کشورهای شمالی کره زمین مانند نروژ و کانادا، که معمولا هوای برفی و مه گرفته دارند و همچنین نور کافی در روز وجود ندارد، رواج یافت. این چراغ‌ها کمک می‌کرد که در روز، هنگامی که هوا برفی و مه گرفته است و یا نور کافی وجود ندارد، خودروها به راحتی تشخیص داده شوند.

در کشور های حوزه اسکاندیناوی نیز به علت شرایط جوی و مه آلودگی و عدم دید کافی برای رانندگان روشن کردن چراغ در فصل زمستان در تمامی ساعات روز اجباری بوده است. تا این که در سال 2000 میلادی تحقیقی توسط اداره امنیت ایالات متحده انجام شد که نشان می داد که تعداد تصادفات خودرو با عابرین و راکبین موتور سیکلت و دوچرخه رو به افزایش است و این در حالی بوده است که اثری از هوای مه آلود و شرایط جوی و آب و هوایی نبوه است .

از این رو استفاده از دی لایت در روز به منظور جلب توجه بیشتر عابرین و رانندگان انواع وسیله نقلیه در آمریکا نیز توصیه و به یک قانون تبدیل شد. تا جایی که حتی در ایالات متحده خودروهایی که از دی لایت استفاده می کنند مبلغ بیمه کمتری پرداخت می کنند.

در روز های اولیه استفاده از دی لایت آن را یک نوع خودنمایی و یا جلب توجه محسوب می کردند ولی به مرور با بالا رفتن آگاهی مردم و رانندگان و متوجه شدن کاربرد های آن حتی مالکین خودرو هایی که کارخانه سازنده شان، دی لایت را بر روی آن تعبیه نکرده بودند، اقدام به خرید و نصب دی لایت کردند .

 

دی لایت چه تکنولوژیی دارد؟

دی لایت ها از تکنولوژی ال ای دی برای ایجاد روشنایی استفاده می‌کنند. ال‌ای‌دی ها از جدیدترین تکنولوژی‌های لامپ‌های روشنایی است که در خودرو نیز کاربرد دارد. این چراغ‌ها دارای مصرف بسیار پایینی هستند و به همین دلیل حتی در هنگام خاموش بودن اتومبیل شما نیز به باطری آن فشاری وارد نمی‌کنند.

دی لایت ها انواع مختلفی دارند که علاوه بر کاربرد گفته شده می‌توانند زیبایی را نیز برای راننده ها فراهم کنند. این محصولات بخصوص برای خودروهای داخلی که این آپشن را ندارند بسیار جذاب است؛ چراکه ظاهری شیک و مدرن به خودروی شما می‌دهد.

 

 

آیا می توانیم خودمان دی لایت را به روی خودرو نصب کنیم؟

جواب این سوال بله است. انواع مختلفی از آنها را می‌توانید در بازار پیدا کنید که با خوردوی شما کاملا هماهنگ باشد. وزن سبک، ضد آب بودن، قابلیت انعطاف‌پذیری، چند حالته بودن و داشتن حالت ژله‌ای، از مواردی است که در دی لایت های ال‌ای‌دی می‌توانید پیدا کنید. جالب است بدانید که دی‌لایت با تمام این ویژگی‌ها به نسبت سایر آپشن‌های قابل خریداری برای خودرو قیمت بالایی ندارد.

 

آیا دی لایت خودکار عمل می کند؟

دی لایت پس از روشن شدن خودرو به صورت اتوماتیک یا دستی به کار می افتد و با نور پایین کار می کند .

این چراغ ها را نمی توان به طور طبیعی خاموش کرد (مگر با دست کاری در سیم کشی خودرو) و البته نیازی هم به این کار نیست چراکه مصرف برق آن ها به ویژه در نمونه های LED بسیار پایین است ضمن آنکه با توجه به روشن بودن خودرو، به باتری فشاری وارد نمی شود. در ایران با توجه به آنکه به طورکلی روزهای مه آلود در بسیاری از نقاط کشور وجود ندارد شاید نصب این سیستم ضرورتی نداشته باشد اما بررسی ها نشان می دهد در آب وهوای عادی هم این چراغ ها می توانند ریسک تصادف را کاهش دهند ضمن آنکه با توجه به وارداتی بودن این خودروها امکان تغییر در سیستم برقی آن ها وجود ندارد و لزومی هم به این کار نیست.

 

 

آیا در ایران هم از چراغ روز یا همان day light در خودروسازی ها استفاده می شود؟

خودروسازان داخلی با این توجیه که این چراغ ‌ها فقط در کشورهای شمالی مانند فنلاند و سوئد و غیره کاربردی است و در کشورهایی که در روز نور کافی دارند بلا استفاده است، تمایلی به استفاده از دی لایت در خودروهای خود ندارند؛ در حالی که استفاده از این ویژگی به خصوص برای موقعیت‌ های جغرافیایی مه‌آلود در شهرهای شمالی ایران و حتی شهرهای جنوبی که همیشه درگیر ریزگردهای آزار دهنده هستند، در شرایط باران و برفی و ... بسیار کاربردی است و می توانند امنیت بیشتری را برای رانندگی، راننده و عابرین ایجاد کند.

برای همین توصیه می کنیم که اگر در این مناطق زندگی می کنید حتما از سیستم دی لایت روی خودرو خود استفاده کنید و همان طور هم که گفتیم قیمت زیادی ندارد و با هزینه کم می توانید جلوی اتفاقات بزرگ را بگیرید.