Last Updated:
انواع کروکی و نحوه اعتراض به نظر کارشناس تصادف

انواع کروکی و نحوه اعتراض به نظر کارشناس تصادف

فرمون

انواع کروکی

کروکی همان گزارش پلیس از صحنه تصادف است. در کروکی مکان، تاریخ، زمان دقیق و جزییات محل حادثه و از همه مهمتر علت تامه تصادف و نظر کارشناس تصادف در آن ثبت می‌شود.ارائه کروکی برای دریافت خسارت از شرکت‌های بیمه در برخی تصادفات لازم نیست ولی در مواردی ضروری است که توضیح داده خواهد شد .

کروکی سازشی: کروکی است که در یک صفحه تنظیم شده و تمام اطلاعات و مشخصات طرفین حادثه و شرح حادثه در آن نوشته می‌شود.

کروکی غیر سازشی (شورا): کروکی است که دارای دو صفحه بوده و در صفحه اول آن اطلاعات و مشخصات طرفین حادثه، حالت خودروها یا عابران و چگونگی وقوع تصادف شرح داده می‌شود.

در صفحه دوم نیز مشخصات افسر راهور ناجا، جزییات و علت‌های وقوع حادثه نوشته می‌شود.

شرایط دریافت کروکی سازشی چیست؟

۱- در صورتی که خسارت وارده به یکی از طرفین تصادف بیش از مبلغ 20 میلیون تومان باشد. ۲- در صورتی که خسارت وارده از سقف تعهدات مالی بیمه نامه بیشتر نباشد. ۳- طرفین تصادف نسبت به تقصیر خود معترض نباشند.

شرایط دریافت کروکی غیر سازشی چیست؟

۱- در صورتی که خسارت وارده از سقف تعهدات مالی بیمه نامه بیشتر باشد. ۲- یکی از طرفین تصادف یا هر دو آنها فاقد گواهینامه معتبر باشند. ۳- یکی از طرفین تصادف یا هر دو فاقد بیمه نامه شخص ثالث معتبر باشند. ۴- یکی از طرفین تصادف نسبت به تقصیر خود معترض باشد. ۵- در صورتی که تصادف جرحی یا فوتی باشد. ۶- طرفین تصادف بخواهند اقدام قضایی انجام دهند (افت قیمت و ...)

در چه شرایطی نیاز به دریافت کروکی نیست؟

برابر توافقات مابین پلیس راهور و بیمه مرکزی در حال حاضر برای تصادفات با خسارت تا سقف 20 میلیون تومان نیازی به ترسیم کروکی نیست و با نظر کارشناس پلیس راهور و مشخص شدن مقصر و غیر مقصر و تبادل مدارک و با مراجعه هر دو خودرو (مقصر و غیر مقصر) به شرکت‌های بیمه خسارت پرداخت می‌گردد.

اعتراض به نظر کارشناس در تصادفات

در بعضی از تصادفات مراجع قضایی ممکن است راسا یا با درخواست اصحاب دعوی قرار ارجاع به امر کارشناسی را صادر کند. به عنوان مثال در موضوع تصادف اگر به نظریه کارشناس اولیه اعتراضی صورت گیرد در مرحله اول هیئت سه نفره کارشناسان تصادف تعیین و به موضوع رسیدگی خواهد شد و چنانچه باز هم مورد اعتراض قرار گیرد بنا به تشخیص مقامات قضایی، هیئت‌های بعدی تعیین خواهند شد.

باتوجه به ماده 258 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379، کارشناسان باید مورد وثوق بوده و دارای صلاحیت در رشته مربوط به موضوع باشند و در صورت تعدد آنها به قید قرعه انتخاب شده و عده منتخبین باید فرد باشد تا در صورت اختلاف نظر، نظر اکثریت ملاک عمل قرار گیرد. این مورد در زمانی اتفاق می‌افتد که یکی از طرفین تصادف به نظر کارشناس اولیه اعتراض دارد. لذا بعد از ترسیم کروکی به دادگاه مراجعه و اقدام به اعتراض به نظر کارشناس تصادف می‌کنند و یا اینکه قاضی بررسی‌کننده پرونده تصادف نظر کارشناس تصادفات را مطابق واقع نداند و از نظر کارشناسان بدوی برای اعلام نظریه دعوت می‌کند.