Last Updated:

مهمترین دلایل خاموش شدن موتور در خودروهای مختلف

فرمون

یکی از مواردی که در هنگام رانندگی ممکن است برای هر فردی اتفاق بیافتد خاموش شدن ناگهانی خودرو حین رانندگی است. خصوصا اگر با سرعت بالا در حال رانندگی باشید، خاموش شدن موتور می تواند منجر به از دست دادن کنترل خودرو شده و خطرناک باشد. در ادامه به بررسی دلایل خاموش شدن ناگهانی خودرو در حال حرکت می پردازیم:

دلایل کلی خاموش شدن موتور خودرو در حرکت می تواند نرسیدن سوخت به سیلندر و موتور ، نرسیدن هوای کافی به موتور خودرو، مشکل برق خودرو و سیستم جرقه زنی باشد.

دلایل جزئی و مهمترین دلایل خاموش شدن موتور خودرو در حال حرکت عبارتند از :

1- سوئیچ اینرسی (قطع کن پمپ بنزین)، بخصوص در هنگام ضربه خوردن یا افتادن در دست انداز متداول ترین دلیل خاموش شدن و روشن نشدن خودرو است.

سوئیچ اینرسی درواقع یک کلید قطع جریان برق است که در هنگام تصادف جریان برق منتهی به پمپ بنزین را قطع می‌کند تا مانع از جاری‌شدن سوخت و انفجار شود. اگر سوئیچ اینرسی از کار افتاد می توانید با زدن دکمه قرمز آن، دوباره خودرو را روشن کنید.

2- کانکتور برق اصلی زیر داشبورد که با گرم شدن شل می‌شود. این اشکال وقتی که دزدگیر نصب می شود بروز می کند زیرا کانکتور سمت دزدگیرها غیر استاندارد است و نصاب ها هم دقت نمی‌کنند.

3- اشکال در کانتکتور پمپ بنزین داخل باک

4- مشکل از سوكت بنزين داخل كاپوت (سوكتهای ECU - خودرو 206 SD)

5- مشكل از سوكت برق پمپ بنزين جلو پای راننده (405)

6- تعویض سنسور اکسیژن بد با جنس بهتر (مشکل متداول در تیبا)

نسبت اکسیژن یا هوا به سوخت در خودرو توسط قطعه ای به نام سنسور اکسیژن کنترل می‌شود. سنسور اکسیژن‌ به‌ ECU کمک‌ می‌کند تا مقدار سوخت‌ مصرفی‌ لازم‌ را براساس‌ مقدار اکسیژن‌ عبوری‌ از اگزوز مشخص‌ کند. در صورتی که سنسور اکسیژن خراب شود اطلاعات نادرستی به ایسیو می دهد و ممکن است باعث خاموش شدن موتور شود.

7- کثیفی یا اشکال در استپر موتور (معمولاً با کاهش سرعت یا افزایش ناگهانی شتاب اتفاق می‌افتد.)

استپر موتور قطعه‌ای است که وظیفه روشن نگاه داشتن موتور خودرو در دور پایین را دارد و به محض خرابی  استپر، موتور هم بد کار می‌کند.

8- مشکل از اتصال باتری

9- مشکل از ECU (مشاهده شده با فرمت و برنامه ریزی مجدد هم حل نمی‌شود و نیاز به تعمیر یا تعویض ECU است. عمدتاً 206 های جدید)

تمامی سنسورهای سیستم سوخت‌رسانی، انژکتورها و…‌توسط ای سی یو یا واحد کنترل الکترونیکی، کار می کنند؛ بنابراین، اگر ای سی یو از کار بیفتد، موتور خودرو خاموش خواهد شد.

10- فیوز 80 آمپر اصلی داخل جعبه فیوز داخل کاپوت (تیبا)

11- پاره شدن تسمه دینام یا مشکل در هرزگرد دینام (206)

دینام وظیفه شارژ باتری و تامین برق خودرو را دارد زمانی که تسمه دینام پاره شود دینام از کار می افتد و خودرو به یکباره خاموش می شود. این امر می تواند باعث آسیب رساندن به سایر قطعات گران قیمت و اساسی خودرو نیز بشود بنابراین توصیه می کنیم تسمه دینام را به موقع تعویض کنید.

12- گشاد بودن جای 2 فیوز مربوط به سوخت، باید با پیچ گوشتی جای فیوزها تنگ شود.(سمند)

13- هوا کشیدن واشر مپ سنسور (سنسور گاز - تندر 90)

14- سوختن یا گیرکردن پمپ بنزین

پمپ بنزین وظیفه ارسال سوخت از باک خودرو به سیلندر را دارد و اگر دچار مشکل شود فرآیند سوخت رسانی قطع شده و می تواند باعث خاموش شدن ناگهانی موتور خودرو شود.

15- خرابی کوئل

اگر کوئل خراب شود برق رسانی به شمع انجام نمی شود و احتراق در موتور صورت نمی گیرد از کار افتادن کوئل می تواند از کارکرد زیاد و یا به دلایل دیگر باشد.

16- خرابی رله دوبل

رله دوبل یک قسمت از اجزای برقی خودروهای انژکتوری است که وظیفه آن ارسال ولتاژ مورد نیاز اجزاء مختلف سیستم سوخت رسانی و نیز تغذیه ECU از طریق باتری است.  در صورت خرابی این قطعه، معمولا خودرو روشن نخواهد شد و عملکرد آن با اختلال مواجه خواهد شد.

مطلب پیشنهادی: علت گاز خوردن ماشین و بالارفتن دور موتور

در صورت خاموش شدن ناگهانی خودرو خونسردی خود را حفظ کنید و ضمن هشدار به خودروهای اطراف با استفاده از راهنما خودرو را به سمت راست جاده منتقل کنید. با دنده سنگین حرکت کنید و اگر در این مواقع ترمز به درستی عمل نکرد از ترمز دستی استفاده کنید.