Last Updated:

بررسی مشخصات فنی و ظاهری برلیانس به همراه قیمت

فرمون ایران خودرو

خریداران ایرانی پس از سال‌ها مواجهه با تولیدات تکراری و خسته‌کننده و ناتوانی در خرید مدل‌های به روز و جدید به دلیل گرانی استقبال خوبی از برلیانس که یک خودرو چینی داشتند. برلیانس جزو خودروسازان مطرح چینی است که سابقه همکاری با بزرگانی چون بی‌ام‌و، پورشه، ایتال دیزاین و پینین فارینا را دارد. این خودرو را سایپا درسال 92 وارد ایران کرد و خط مونتاژ خودروهای این کمپانی در پارس‌خودرو شکل گرفت. در سال ۹۳ اولین برلیانس‌ها با مدل سدان H330 به بازار ایران آمدند و در ادامه در سال ۹۴ برلیانس هاچبک H320 در ایران مونتاژ و عرضه شد.

برلیانس H330 نمونه‌ی ارتقاءیافته‌ی برلیانس FSV است. این خودرو در سال ۲۰۱۳ توسط برلیانس رونمایی شد و به فروش خوبی دست یافت که شامل ۲۵ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۳ و ۵۳ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۴ است. H330 تنها با یک نوع پیشرانه و در کلاس سدان و هاچبک تولید می‌شود و خریداران حق انتخاب بین جعبه‌دنده‌ی دستی یا اتوماتیک دارند.

در این مطلب قصد داریم تا مرور کاملی بر مشخصا فنی و ظاهری این خودرو داشته باشیم. و در انتها راهی برای دست یابی به بهترین قیمت برلیانس در این بازار آشفته خودرو پیدا کنیم.

مشخصات فنی برلیانس

تنها پیشرانه‌ی در دسترس برای خودروهای H330 و H320 نسخه‌ی ۱.۵ لیتری است که حداکثر توان تولیدی این پیشرانه ۱۰۳ اسب‌ بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور تولیدی ۱۳۸ نیوتن‌متر در ۳۸۰۰ دور در دقیقه است. حجم دقیق این پیشرانه ۱۴۹۸ سی‌سی است که از نوع ۴ سیلندر با آرایش خطی است و در مجموع ۱۶ سوپاپ وظیفه‌ی تخلیه‌ی دود و ورود ترکیب هوا و سوخت را بر عهده دارند.

حداکثر سرعتی که برلیانس H330 با این پیشرانه و جعبه دنده‌ی اتوماتیک ۴ سرعته قابلیت دستیابی دارد، ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است. وزن خالص این خودرو ۱۲۵۰ کیلوگرم است که نسبت به ابعاد خودرو کمی زیاد به نظر می‌رسد و می‌تواند عملکرد خودرو را تحت تأثیر قرار دهد.

سیستم تعلیق برلیانس H330 در جلو از نوع مک فرسون و در عقب سیستم نیمه مستقل با فنر پیچشی است. استاندارد آلایندگی پیشرانه‌ی این خودرو یورو ۵ و طبق اعلام شرکت سازنده، مصرف سوخت ترکیبی این خودرو ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. حجم مخزن سوخت، ۵۵ لیتر است که با توجه به میزان مصرف سوخت، کافی به نظر می‌رسد.

جدول مشخصات فنی موتور برلیانس

حجم موتور

1500 سی سی

نوع موتور

موتور بنزین سوز انژکتوری

تعداد سیلندرها

4

تعداد سوپاپ ها

16

محل قرار گیری موتور

موتور جلو

سیستم سوخت رسانی

انژکتوری پاشش چند نقطه ای

ظرفیت باک

55 لیتر

حداکثر توان خروجی

103 اسب بخار در 5800 دور بر دقيقه

حداکثر گشتاور خروجی

138 نيوتن متر در 3800 دور بردقيقه

 

طراحی ظاهری برلیانس

به دلیل شراکت برلیانس با بی ام و اکثر خودروهای برلیانس شباهت زیادی به محصولات این شرکت دارند، و محصولات برلیانس در ظاهر، رنگ و بوی بی‌ام‌و به خود بگیرند. البته برلیانس سعی کرده است زبان طراحی خود را در محصولاتش پیاده‌سازی کند؛ هرچند این زبان شباهت‌های چشمگیری با زبان طراحی بی‌ام‌و دارد. مشهودترین بخش، جلوپنجره‌ی دوقلوی برلیانس است؛ جلوپنجره‌ای که طراحی آن به فرم T است و دو ورودی هوا به شکلی قرینه در زیر بال‌های T قرار گرفته‌اند.

نمای جلوی خودرو طراحی حجیم و پف‌کرده دارد و مه شکن‌های دایره‌ای به‌خوبی در بین خطوط زیاد پایین سپر جا خوش کرده‌اند. چراغ‌های جلو طراحی هماهنگی با سایر بخش‌های خودرو دارند؛ هرچند جای خالی چراغ‌های روشنایی در روز و همچنین عدسی‌های متمرکز کننده نور در داخل چراغ‌ها به چشم می‌خورد، اما نبود این موارد لطمه‌ای به طراحی این بخش نزده است.

خطوطی از ستون A در امتداد کاپوت به سمت جلوپنجره کشیده شده است که تأثیر مثبتی بر بیننده می‌گذارد. تنها اِلمان تأثیرگذار در نمای جانبی، خط شانه‌ی برجسته‌ای است که از گلگیر جلو تا چراغ عقب کشیده شده است و با گذر از بالای دستگیره‌ها و درب باک خودرو، بخش جانبی را از یکنواختی هر چه بیشتر نجات داده است. به جز این خط، شاهد طراحی بسیار ساده و محتاطانه هستیم که به دور از هرگونه هیجان و جذابیت است، البته نقش رینگ‌های آلومینیومی و تایرهای کوچک با عرض ۱۹۵ میلی‌متر در سادگی این بخش بی‌تأثیر نبوده است.

نمای عقب خودرو طراحی به‌روزی ندارد و بر خلاف طراحی مناسب جلوی خودرو، به نظر می‌رسد کپی از طراحی برخی شرکت‌ها در این بخش تمامی ندارد و شاهد طراحی مشابه آن با نیسان تیانا هستم. چراغ‌های عقب H330 با یک خط افقی پلاستیکی به هم متصل شده‌اند که لوگوی نسبتاً بزرگ پارس‌خودرو را در بر گرفته است. اما نکته‌ی جالب در طراحی سپر عقب، طراحی دوگانه‌ی این بخش است که تداعی‌کننده‌ی دیفیوزر در بخش پایینی سپر است و انتقال چراغ خطر سوم و چراغ‌های دنده عقب روی آن، سپر بزرگ عقب را از حالت یکنواختی دور کرده است.

جدول مشخصات فنی بدنه برلیانس

کلاس بدنه

سدان

ابعاد

طول 4510 میلی متر - عرض 1758 میلی متر - ارتفاع 1460 میلی متر

وزن

1240 کیلوگرم

تعداد فضای سرنشینان

5

ابعاد و نوع لاستیک چرخهای جلو

R15 195 / 65

ابعاد و نوع لاستیک چرخهای عقب

R15 195 / 65

طراحی داخلی برلیانس

با نشستن در داخل کابین و نگاهی اجمالی به ادوات و شکل کلی داشبورد، اولین چیزی که در یادمان تداعی می‌شود، شباهت نشان‌دهنده‌ی کیلومتر با مزدا ۳ است. طراحی این نشان‌دهنده‌ها در نوع خود جالب است و طرحی ۳ بعدی دارد که تو در تو هستند و حس اسپرت بودن را به راننده القا می‌کند. فضای کابین دوست‌داشتنی و دلنشین است. هرچند ارگونومی ادوات و محل جایگیری آن‌ها مناسب است، اما عموم قطعات کیفیت ساخت مناسبی ندارند و اکثراً از پلاستیک خشک ساخته شده‌اند.

امکانات رفاهی برلیانس

برلیانس H330 مجهز به جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک، به امکانات رفاهی بیشتری مجهز است که شامل سانروف برقی دوحالته، سیستم تهویه مطبوع خودکار، سنسور دنده عقب، تنظیم برقی آینه‌های جانبی هستند. همچنین در نسخه‌ی اتوماتیک، کلیدهای کنترل سیستم صوتی روی غربیلک فرمان تعبیه شده است. سیستم صوتی در نسخه‌ی اتوماتیک دارای ورودی USB و ۶ عدد بلندگو است که نسبت به نسخه‌ی دستی ۲ عدد بیشتر است.

از دیگر امکانات رفاهی که در نسخه‌ی اتوماتیک به کار رفته است، می‌توان به بسته شدن پنجره‌ها با ریموت، قابلیت تنظیم صندلی راننده در هشت جهت، چراغ مه شکن جلو، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، روکش چرمی غربیلک فرمان و تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو اشاره کرد. حجم صندوق‌بار H330 در حالت عادی ۴۶۰ لیتر است که حتی برای خانواده‌های پرجمعیت وطنی نیز کافی خواهد بود و با تاشدن صندلی‌های ردیف عقب، این فضا به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

در صورتی که امکانات رفاهی در اولویت خرید شما است، بریلیانس جزو غنی‌ترین گزینه‌های موجود در کلاس خود محسوب می‌شود.

 

جدول امکانات رفاهی برلیانس

کیسه های هوا ) نوع و تعداد )

کیسه هوای راننده و سرنشین جلو

سیستم های امنیتی و حفاظتی

باز شدن خودکار دربها هنگام تصادف ، سیستم ضد سرقت ، قفل مرکزی

سیستمهای تهویه مطبوع

مجهز به سيستم تهويه مطبوع اتوماتیک

سیستمهای مولتی مدیا

سيستم صوتی و تصويری مجهز به 6 بلندگو ، راديو ، USB پورت ، CD PLAYER ، كامپيوتر اطلاعات سفر

سیستم صندلیهای جلو و عقب

قابليت تنظيم صندلي راننده در 8 جهت به همراه تنظيم گودي كمر

سیستم آیینه ها

تنظیم دستی

سیستم شیشه ها

شیشه بالابر برقی

سیستم های سقف

سانروف برقی

سیستم روشنایی جلو و عقب

چراغ مه شکن جلو

سنسورهای پیش فعال

سنسور دنده عقب

متفرقه

رینگ 15 اینچی آلومینیومی – شیشه های بالابر برقی – تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو – باز شدن خودکار قفل دربها هنگام تصادف مدل اتوماتیک به علاوه امکانات بالا: سیستم تهویه مطبوع خودکار – سانروف – سنسور دنده عقب – بسته شدن پنجره ها با ریموت – قابلیت تنظیم صندلی راننده در 8 جهت – آینه های جانبی برقی – چراغ مه شکن جلو – سیستم ورود بدون کلید و دکمه استارت – روکش چرمی غربیلک فرمان و دکمه تنظیم صدا

 

ایمنی و سیستم ترمز برلیانس

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های هر خودرویی ایمنی آن است که شامل ایمنی در تصادفات، پایداری و عمل ترمزگیری می‌شود. برلیانس H330 در نسخه‌ی اتوماتیک مجهز به ترمزهای جلو و عقب دیسکی است که سیستم ترمز ضدقفل ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیرو EBD دارد. متأسفانه در نسخه‌ی دستی، ترمزهای عقب خودرو از نوع کاسه‌ای هستند که بالطبع عملکردی ضعیف‌تر از نوع دیسکی خواهند داشت و حس اعتماد کمتری در ترمزهای ناگهانی به راننده و سرنشین‌ها القا خواهد کرد. نسخه‌ی مجهز به ۴ ترمز دیسکی می‌تواند در مسافتی معادل با ۴۰.۲ متر، خودرو را از سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به صفر برساند.

اطلاعاتی از استاندارد امنیت این خودرو در دسترس نیست و تنها اطلاعاتی که در این زمینه می‌توان به آن‌ها اشاره کرد، وجود فقط ۲ عدد کیسه‌ی هوا در هر دو نسخه است که شامل نمونه‌ی جلوی راننده و سرنشین جلو هستند؛ با توجه به قیمت خودرو، حداقل ۴ کیسه‌ی هوا می‌توانست نظرات بیشتری را به سمت این خودرو جلب کند و اطمینان خاطر بیشتری در مواجهه با حوادث به وجود می‌آورد.

تفاوت برلیانس H330  و H320

تنها تفاوتی که بین H330 و H320 وجود دارد، کلاس متفاوت این دو خودرو است. H320 با توجه به اینکه در کلاس هاچبک‌ها قرار دارد، جثه‌ی به‌مراتب کوچک‌تری نسبت به نسخه‌ی سدان دارد و از این رو، هاچبک H320 گزینه‌ی مناسبی برای استفاده در داخل شهر به شمار می‌رود. همچنین شاهد هماهنگی چراغ‌های عقب و همچنین سپر با سایر اجزای بدنه هستیم. هر دو نسخه کم و بیش شباهت‌هایی در نمای عقب دارند و تنها تفاوت در ساختار و کلاس دو خودرو است.

سایر اجزای خودرو از قبیل نمای کناری و جلو، طراحی یکسانی دارند که شامل خطوط طراحی جلو و کناری کاملاً یکسان در دو نسخه است. فضای سرنشین برای ۴ یا ۵ سرنشین مطلوب به نظر می‌رسد و آزاردهنده نیست.

تجربه‌ی رانندگی با برلیانس

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، نسخه‌ی اتوماتیک به سیستم استارت دکمه‌ای مجهز است، بنابراین با در دست داشتن سوئیچ خودرو وارد H330 می‌شویم؛ صدای اندکی با روشن شدن پیشرانه وارد کابین می‌شود، که آزاردهنده نیست. پیشرانه‌ی ۱۰۳ اسب‌ بخاری با گشتاور ۱۳۸ نیوتن‌متر در ۳۸۰۰ دور در دقیقه چندان مناسب با جثه‌ی اتومبیل و وزن آن نیست و کمی تنبل به نظر می‌رسد. از این رو عمل شتاب‌گیری به‌کندی صورت می‌گیرد و در بهترین حالت، در مدت زمان تقریبی ۱۶ ثانیه می‌توان از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یافت که ناامیدکننده به نظر می‌رسد. با توجه به جعبه‌دنده‌ی تیپ‌ترونیک برلیانس H330، در حالت رانندگی با تعویض دستی دنده، شتاب‌گیری بهتر از حالت اتوماتیک رخ می‌دهد ولی تفاوت چشمگیری وجود ندارد و  شاهد زمانی کمتر از ۱۵ ثانیه نخواهید شد.

هرچند شتاب ثانویه بهتر از شتاب اولیه است، اما با این حال در دنده‌های ۳ و ۴ کمبود گشتاور احساس می‌شود که در مسیرهای برون‌شهری و بزرگراه‌ها بیشتر به چشم خواهد خورد. جعبه‌دنده وظیفه‌ی خود را به‌خوبی انجام می‌دهد و در شرایط عادی تعویض دنده‌ها به نرمی اتفاق می‌افتد و ضربه‌ای به کابین منتقل نمی‌شود؛ اما در رانندگی هیجانی و پرگاز، کمی ناهماهنگی بین پیشرانه و جعبه‌دنده قابل مشاهده است که قابل اغماض است.

مصرف سوخت در دنیای واقعی و خارج از کاتالوگ خودرو (که به عدد ۶.۷ لیتر به ازای ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی اشاره می‌کند) کمی متفاوت است. مصرف ترکیبی برلیانس اچ ۳۳۰ در شهر تهران و ترافیک‌ نیمه‌سنگین این شهر، رقمی در حدود ۱۰ لیتر به ازای ۱۰۰ کیلومتر است، که به میزان قابل توجهی بیشتر از رقم اعلامی برلیانس است. پایداری خودرو در پیچ‌ها، کاملاً مطمئن و خوب است و سیستم ترمز H330 با توجه به دارا بودن ABS و EBD، در زمین‌های خیس نیز عملکرد مناسبی دارد و راضی‌کننده است. سیستم تعلیق نیز در مواجهه با پستی و بلندی‌های مسیر، ضربات را به‌خوبی جذب می‌کند.

اما رانندگی با H320 تفاوت چندانی ندارد و دلیل این امر پیشرانه‌ی یکسان دو نسخه است که حس رانندگی متفاوتی را القا نمی‌کند. با این حال می‌توان به لطف ابعاد کوچک بدنه مانورهای بهتری داشت و البته باید به این نکته اشاره کنیم که فرمان‌پذیری این نسخه کمی بهتر از نسخه‌ی سدان است و در کل با ارفاق، جذابیت بیشتری نسبت به نسخه‌ی سدان دارد.

رقبای برلیانس

مهم‌ترین رقیب وطنی برلیانس H330، خودروی تندر ۹۰ اتوماتیک، دنا و دنا پلاس است و از رقبای چینی نیز می‌توان ام وی ام ۵۵۰، جک J5 را نام برد. البته نباید پژو ۳۰۱ را نیز فراموش کرد.

قیمت برلیانس

سدان برلیانس H330 در بازار چین شروع قیمتی معادل با ۶۵,۸۰۰ یوان دارد که در بالاترین نسخه قیمت آن معادل با ۷۵,۸۰۰ یوان است. قطعات این خودرو در ایران به‌صورت CKD وارد می‌شود و توسط پارس‌خودرو مونتاژ آن صورت می‌گیرد.

البته در بازار پر التهاب این روزها پیدا کردن به قیمت واقعی خودرو کمی سخت شده است اما شما می توانید با استفاده از ویژگی قیمت گذاری خودرو در نرم افزار فرمون به راحتی قیمت روز این خودرو را مشاهده کنید. قیمت گذاری در فرمون بر اساس مدل، سال و تنوع مدل، رنگ، کیلومتر کارکرد، بیمه و تخفیف، قسمتهای رنگ شده یا تعویض شده خودرو انجام می شود. برای دانلود فرمون روی لینک زیر کلیک کنید: