Last Updated:
8 علامت زمان مناسب برای تعویض صفحه کلاچ خودرو

8 علامت زمان مناسب برای تعویض صفحه کلاچ خودرو

فرمون

وظیفه صفحه کلاچ و دیسک، انتقال نیرو موتور به جعبه دنده است، یعنی زمانی که راننده کلاچ می‌گیرد، نیرو از موتور به جعبه دنده منتقل می‌شود که این نیرو به منظور تعویض دنده است.

عموما اکثر رانندگان مبتدی، در ابتدای رانندگی‌ شان، پای خود را بیش از حد بر روی کلاچ نگه می‌‌دارند و حتی در سرعت نیز پای خود را به صورت آهسته روی کلاچ گذاشته تا در مواقع ضروری آن را بفشارند. در واقع همین موضوع موجب درگیری صفحه کلاچ شده و در طولانی مدت شما را مجبور به تعویض صفحه کلاچ می‌‌کند.

از دیگر دلایل خرابی کلاچ خودرو می‌توان به رانندگی در ترافیک اشاره کرد که به دلیل ترمزهای متعدد، صفحه کلاچ دائما درگیر بوده و به مرور زمان خراب می‌شود. البته گفتنی است این موضوع در خصوص رانندگانی که در مسیرهای برون شهری رفت و آمد دارند و ترافیکی پیش روی خود ندارند، ممکن است گاهی تا 70 یا 80 هزار کیلومتر هم نیازی به تعویض صفحه کلاچ پیدا نکنند که در مورد خودروهایی که در شهر تردد دارند، قطعا این میزان نصف خواهد شد.

چگونگی تشخیص زمان تعویض صفحه کلاچ

1-یکی از علائم تعویض دیسک و صفحه زمانی است که ما ماشین را در دنده ۱ گذاشته و کلاچ را رها می‌کنیم در این حین موتور و اتاق خودرو به لرزه می‌افتد و البته این لرزش کاملا متفاوت است. این یک نشانه واضح و کامل برای تعویض دیسک خودرو است.

2-یکی دیگر از آزمون‌هایی که کمک می‌کند زمان تعویض کلاچ را تشخیص دهید، زمانی است که ماشین در حال سکون است دنده را در وضعیت دنده ۲ قرار داده و کلاچ را رها کنید اگر خودرو حرکت کرد و خاموش نشد دیسک و صفحه تمام شده است. اما در صورتیکه خودرو سریع خاموش شد، هنوز زمان تعویض صفحه کلاچ فرا نرسیده است.

3-همچنین در سر بالایی نیمه شدید، اگر نیاز به تعویض دنده به شماره‌های سنگین زیاد مشهود بود، نشانه‌ای دیگر برای تعویض صفحه کلاچ خودرویتان است. زمانی که پشت فرمان هستید و گاز خوردن ماشین  را مشاهده می‌کنید که البته  سرعت و شتاب به آن نسبت افزایش نمی‌یابد.

4-در برخی مواقع شاهد این موضوع هستید که دنده‌های خودرو، خصوصا دنده یک و دنده عقب خوب جا نرفته و به سختی این اتفاق می‌افتد. این مشکل در ترافیک‌های سنگین نیز به وضوح مشاهده می‌شود.

5- پدال کلاچ سفت و خشک شده و حالت ارتجاعی و فنری خود را از دست داده باشد.

6- هنگام رها کردن کلاچ، پای شما سریعاً به عقب پرتاب می‌شود.

7- دنده‌ها در هنگام جا زدن صدا می‌کنند.

8- در حین حرکت، دور موتور افزایش یافته ولی سرعت، به آن نسبت افزایش نمی‌یابد.

بنابراین در صورت مشاهده این علائم هر چه سریع‌تر اقدام به تعویض صفحه کلاچ خودورتان کنید.

 

حتما بخوانید: راهنمای ترمز بریدن: اگر ترمز خودرویتان نگرفت، بهترین اقدام چیست؟

عواملی که باعث کاهش عمر صفحه کلاچ می‌شود

شتاب زیاد

برای افزایش طول عمر صفحه کلاچ، یکی از اصلی ترین فعالیت‌هایی که باید در نظر گرفته شود رانندگی ایمن و بدون شتاب است زیرا شتاب زیاد باعث استهلاک صفحه کلاچ می‌شود.

فشار در سر بالایی‌ها

تمام جاده‌های جهان دارای سر بالایی‌ها و سرازیری‌هایی هستند و مهم‌ترین کاری که در این پستی و بلندی‌ها باید انجام شود حرکت با دنده مناسب و فشار نیاوردن بر روی موتور وسیله نقلیه است . با حرکت با دنده مناسب و تعویض با دقت در سر بالایی‌ها و فشار نیاوردن بر روی موتور می‌توانید عمر صفحه کلاچ خود را افزایش دهید.

تعداد سر نشین

هر خودرو توان حمل تعداد مشخصی مسافر و ظرفیت بار معینی دارد که در صورت عدم رعایت آن بر روی تمام قطعات خودرو فشاری مضاعف ایجاد می‌شود و باعث استهلاک بیشتر وسیله نقلیه شده و ممکن است خودرو را زودتر با مشکل مواجه کند و این اتفاق روی صفحه کلاچ نیز تاثیر مخربی دارد و با رعایت استاندارد ظرفیت خودرو، می‌توانید از کاهش طول عمر صفحه کلاچ خود جلوگیری کنید.

قراردادن پا بر روی کلاچ

بعد از تعویض دنده سعی کنید به سرعت پای خود را از روی کلاچ بردارید زیرا در صورت تماس بسیار ناچیز پای شما با کلاچ خودرو صفحه کلاچ وسیله نقلیه شما درگیر می‌شود و باعث کاهش طول عمر آن می‌شود. با برداشتن پای خود از روی کلاچ می‌توانید سبب افزایش طول عمر صفحه کلاچ شوید.

 

حتما بخوانید: دلیل اصلی لرزش غیر عادی موتور خودرو